Ik organiseer regelmatig collageworkshops bij mij thuis. Iedereen is vrij een eigen idee uit te werken en ik zorg voor een of meer suggesties om uit te kiezen. Daarnaast krijgen beginners vooraf wat aanwijzingen over de technische mogelijkheden van de werkvorm collage. Deze werkvorm komt het best tot zijn recht als je, ondanks je verwachtingen en idee vooraf, zoveel mogelijk intuitief te werk gaat. Omdat er maximaal vijf mensen in een groep zitten kan ik iedereen volop individuele aandacht geven. Ik probeer me daarbij niet op te dringen, zodat ik de mensen niet stoor in hun proces. Ik ondersteun de cursisten op allerlei manieren. Tijdens het proces kan ik op verzoek uitleg geven over de beeldende mogelijkheden van compositie en kleurgebruik e.d., maar mijn hulp kan ook bestaan in het helpen zoeken van afbeeldingen en zo nodig print ik een afbeelding of tekst uit. 

Het is heerlijk om te zien hoe de cursisten telkens weer, na een soms onzeker en tastend begin, "in the Flow" raken en helemaal in hun werk opgaan. Het resultaat is altijd verrassend en overtreft vaak de eigen verwachtingen! Ook laten de cursisten vaak weten hoe ze genoten hebben van de onderlinge ontmoeting en de inspirerende sfeer.

Met collages kun je vele kanten op:

  • In de meeste collages ga je intuitief afbeeldingen combineren tot een nieuw geheel.
  • Soms met het doel om tot een kunstzinnig resultaat te komen, soms om je te uiten of om je te laten verrassen door je eigen onderbewuste. Ik ben gespecialiseerd in SoulCollage(R) workshops.
  • Je kunt scheuren en je kunt knippen. Scheuren is wat vrijer, maar wanneer je foto's exact uitknipt kun je een nieuwe werkelijkheid creeren, door ze op een bedrieglijke manier te combineren. 
  • Je kunt ook "schilderen" met gekleurd papier of een soort mozaiek maken.
  • Een moodboard maken behoort ook tot de mogelijkheden, er zijn volop woontijdschriften en modebladen aanwezig waaruit je afbeeldingen kunt selecteren om je een woon- of kledingstijl te ontdekken. Een kleine foto van je moodboard op zak kan je geweldig ondersteunen tijdens het winkelen.
  • Het maken van een Visionboard of een Gelegenheidscollage behoort ook tot de mogelijkheden
  • Ik kan op verzoek ook naar een door jouw gekozen locatie komen.
Praktische informatie kun je vinden op de agendapagina en op de contactpagina